AYVALIK TURİZM DANIŞMA BÜROSU

DOĞAL GÜZELLİKLER

 

Doğa güzelliğinin zirve yaptığı Ayvalık’ta trekking, kuş gözlemciliği, bitki inceleme, jeep-safari ve foto-safari gibi aktiveteler, destinasyonun tadını çıkarmanız için güzel seçeneklerdir. Seyahat Acentaları turistik turlar ve eğlenceli aktiviteler sunmaktadırlar.

 

Şeytan Sofrası :
Ayvalık’ta bulunan en güzel manzara izleme mekanları arasındadır. Denizin kucakladığı Ayvalık ve adaları gördüğünüzde bu destinasyonun adeta açık hava müzesi gibi olduğunu kabul edeceksiniz. Sayısı 2000 civarında olan koruma altındaki mimari yapılar, tüm Ayvalık’ı donatmaktadır. Kayalık bir alanda, lav birikintisi üzerinde yer alan Şeytan Sofrası, sofraya benzer yapısı ve lav birikintisindeki ayak izinin şeytana ait olduğu inanışı nedeniyle bu ismi alır. Ayvalık’ın yanı sıra Sarımsaklı, Ali Bey Adası ve diğer adaları içine alan nefis manzarasıyla özellikle gün batımını izlemek için popüler bir turistik alandır. Sarımsaklıdan Ayvalık yönünde giderken yolun solunda çam ormanı içinden geçen asfalt bir yol ile ya da Sarımsaklı merkezinden taksi dolmuşlar ile ulaşmak mümkündür.

 

Cennet Tepesi :

Ayvalık’ın Armutçuk bölgesinde bulunan, çok fazla yüksekte olmayan Cennet Tepesi gerek ulaşım kolaylığı gerekse sizlere sunduğu muhteşem manzarası ile birçok kişinin gece ve gündüz uğrak noktası haline gelmiştir.

 

Aşıklar Tepesi :

Alibey/Cunda’da Âşıklar Tepesi üzerinde, Alibey/Cunda adasının her iki yakasının da panoramik olarak görülebileceği eşsiz bir seyir noktası. Ayvalık – Alibey Adası girişinde solda bulunmaktadır. Ortaçağ Hisarı şeklinde bulunan  bu manastır ve kilise; Edremitli iki keşiş tarafından, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden kısa bir süre sonra kurulmuş ve Aziz Yahya’ya (St.John, St Yuhanna) atfedilmiştir. Devrinde önemli azizleri, patrikleri ve keşişleri  barındırmıştır. 
1835 yılından itibaren burada bulunan kitaplığı zenginleşmeye başlamıştır. Dini kitapların yanı sıra 17. ve 18. asrın kilise hukuku hakkındaki yayınları ile de ünlenmiştir. O dönemlerden ayakta kalabilen değirmen ve kilise, Rahmi KOÇ’ un girişimleri ile restore ettirilmiş 07.08.2007 tarihinde açılmıştır. Rahmi Koç  Müzecilik ve Kültür Vakfı  bünyesinde hizmet verecek olan kitaplığa Emekli Büyükelçi Necdet H. Kent ‘in ve eşinin ismi verilmiştir.  Değirmenin giriş katında  hediyelik objeler  ve yörenin  özel zeytinyağlarını bulabilir, kitaplarından yararlanabilirsiniz.

İrtibat Telefonu:(0266 327 33 00)
    
http://www.rmk-museum.org.tr/