15-22 Nisan Turizm Haftası kapsamında 21.04.2017 tarihinde Orhan Peker Sanat Galerisinde açılış konuşmasını yapan İlçe Turizm Danışma Bürosu Müdürümüz Sayın Yasemin GENÇER, “Bakanlığımızın 2015 - 2019 dönemi Strateji Planında üzerinde durulan stratejik amaçlardan biri de; Ülkemizin, turizm alanında uluslararası ölçekteki rekabet gücünü, pazar payını ve marka değerini arttırmaktır. Bu hedefe ulaşmak için alternatif turizm türlerini çeşitlendirerek, turizmi yılın her dönemine ve her bölgeye yayılmasını, geliştirilmesini ve sektörde kalitenin arttırılmasını sağlamak gerekmektedir. Biz de Kurum olarak her yıl çalışmalarımızda bu hedefe yönelik olarak çalışıyor ve İlçemizin turizm çeşitliliğine vurgu yapıyoruz. Kültür Turizmi, Sualtı Turizmi, Eko turizm gibi konularda geçtiğimiz yıllarda çalıştık. Bu yıl da kentimizin ülke çapında ünlü mutfağına, lezzetlerini katkıda bulunmak, geliştirmek, uluslararası alana taşımak, sektördeki kaliteyi arttırmak ve yerel lezzetleri korumak adına bir proje gerçekleştirdik” dedi.
2016 yılı Mayıs ayından beri üzerinde çalışmakta olduğumuz “Ayvalık Lezzet Noktaları Projesi”nin 2017 Turizm Haftasında ilk adımı atıldı. Projeyle ilgili yerel ve akademik anlamda araştırmalarımızı yaptık. Ayvalık Belediye Başkanlığı, Ayvalık Ticaret Odası Başkanlığı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile birlikte projeyi olgunlaştırdık. Ayvalık Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla Turizm Haftası Kutlama Programı’na davet edilen Proje katılımcısı olan yiyecek içecek işletmeleri için Kurumumuz tarafından düzenlenen “Gastronomi Turizmi Paneli”ne Gazeteci-Yazar Sayın Nedim Atilla, İzmir Ekonomi Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Sayın Betül ÖZTÜRK ve Doğuş Grubu Mutfak Direktörü Sayın Mehmet GÖK ise panele konuşmacı olarak katıldılar. Panelin moderatörlüğünü ise Balıkesir Üniversitesinden Doç. Dr. Sayın Ayhan GÖKDENİZ yaptı.
Paneli düzenlediğimiz salonun içerisinde Fotoğraf Sanatçısı Can Cömert’in gastronomi ile ilgili fotoğrafları sergilendi. Programa gelen konuklara Turizm Danışma Büromuzca hazırlanan Ayvalık broşürleri ve şehir haritaları ile Doç. Dr. Sayın Ayhan GÖKDENİZ’in “Yaşayan Mutfak Ayvalık” isimli kitapları verildi. Konuklara, panel öncesinde ikramlar sunulurken Seda ATAY ve Çağrı ÇALIŞIR’dan oluşan VIOS Müzik Grubu, müzik dinletisini sundu.
Programın sonunda Projeye katılan işletmelere “Ayvalık Lezzet Noktaları Projesi Katılım Sertifikası” verildi.